Grundkurs

Grundkurs

Alla som vill gå kurs hos oss börjar med grundkursen, oavsett tidigare erfarenheter. Här får ni lära er att läsa och tolka hundens signaler, vilket medför att ni bättre kan kommunicera med hunden.

Detta leder till en bra kontakt med hunden och gör att man kan arbeta med den under störningar av olika slag. Att kunna bibehålla kommunikationen med hunden även under störningar är mycket viktigt för att hund och förare på bästa sätt ska kunna fungera tillsammans i vardagslivet.

Våra grundkurser är på sex veckor med ca två timmars utbildning varje gång. Denna tid är lika fördelade på teori och praktik vid varje kurstillfälle. Vid första kurstillfället inleder vi med teori, följt av praktik. Resterande gånger tvärtom.

Grundkursen fokuserar på individen, vilket innebär att övningarna anpassas efter ekipagets nivå. Därför välkomnar vi såväl valpar som äldre hundar. Att ha hund är många gånger en familjesak, därför är också samtliga familjemedlemmar som har intresse av hundträningen välkomna, både som förare och åskådare. Kursen ställer höga krav på förarens engagemang vilket kan bli utmanade för framförallt unga hundförare. Ni som har barn under 15 år som vill delta på planen – konsultera med oss först!

Kursen fokuserar på grundlydnad, för att hund och förare tillsammans ska fungera i vardagen. Det ni får lära er utöver den grundläggande kommunikationen är bland annat:

  • Att gå fot utan att dra i kopplet
  • Att gå fot lös
  • Inkallning
  • Hundmöten – att mötas hund mot hund med ett annat ekipage
  • Lek och stopp på förarens kommando

Vi jobbar med stora grupper om cirka 20 ekipage. Detta därför att en stor grupp erbjuder en variation av både förare och hundar, vilket ger ett brett spektra av exempel på hundens beteende samt stor kunskap för gruppen. I en stor grupp uppstår många olika typer av störningar som påminner om vardagliga situationer – något en förare måste kunna hantera. Följaktligen är alla typer av hundar välkomna till oss, oavsett storlek, ålder och ras. Även löptikar är välkomna under kurserna.

För att alla i en stor grupp ska få den hjälp de behöver är vi alltid minst tre, oftast fler, utbildare på planen. Så fort något ekipage behöver extra hjälp finns möjligheten att få det.

Under teorin jobbar vi utifrån vad som utspelat sig under träningspasset, samt de frågor ni elever kommer med. Detta gör att inget teoripass är det andra likt och att det ständigt förs levande diskussioner – som är nyttiga för alla – blandat med många skratt.

Vårt motto är att hundträning ska vara lika lärorik som underhållande!

Välkommen med din intresseanmälan för våra kurser. Skicka den till jeppestridh@gmail.com

Kom ihåg att ange:

  • Namn
  • Hundras
  • Ålder på hunden
  • Telefonnummer vi kan nå dig på.

De som har anmält sig SKA få svar inom en vecka, annars skicka en ny intresseanmälan. Då väntetiden varierar, vill vi att de som anmält sig men ändrat sig SKA avanmäla sig. På så sätt är det lättare för oss att ange rätt väntetid på kursplats för de sökande. Observera att när vi svarar och erbjuder kursplats, så måste ni bekräfta att ni vill ha platsen.

Lämna ett svar